شکوه مساجد تاریخی در گرجستان و ارمنستان

ایروان

ایروان، پایتخت و بزرگترین شهر جمهوری ارمنستان در امتداد رود هرازدان واقع شده است و مرکز اداری، فرهنگی و صنعتی کشور ارمنستان می باشد. بازگشت تاریخ ایروان به سده هشتم قبل از میلاد و پیدا شدن دژ اربونی در سال ۷۸۲ پیش از میلاد در دور افتاده ترین نقطه غربی دشت آرارات و توسط پادشاه آرگیشتی یکم بازمی گردد. ایروان بوسیله یونسکو به عنوان پایتخت و مرکز جهانی کتاب در سال ۲۰۱۲ (میلادی) انتخاب شد. همینطور لازم به ذکر است، ایروان عضوی وابسته به شهرهای اروپا می باشد. ایروان به علت نزدیکی و فاصله کمی که به ایران دارد و داشتن جاذبه‌های زیاد گردشگری، سالانه پذیرای بسیاری از گردشگران ایرانی می باشد، شما نیز می توانید با خرید بلیط هواپیما ایروان جزء این گردشگران باشید. این شهر به یکی از کهن ترین اقامتگاه های جهان ملقب است و تاریخچه ای طولانی و چندین هزار ساله دارد. البته باید این را دانست که با توجه به اینکه ایروان بزرگترین شهر ارمنستان است، ولی وسعت زیادی ندارد و در برابر شهرهای بزرگ ایران مانند تهران و مشهد، شهری کوچک به نظر می آید.

ایروان

مسجد جامع ایروان

مسجد کبود ایروان یا مسجد جامع ایروان مسجدی است در مرکز شهر ایروان، پایتخت ارمنستان، که در زمان ایرانی ارمنستان بنا شده است. ایروان قدیم (دورهایرانی)  دارای ۸ مسجد بوده است که در بین این مسجد ها، فقط مسجد جامع کبود ایروان باقی‌مانده است. مسجد جامع کبود ایروان قبل از خروج آذربایجانی ها از ارمنستان در اختیار مسلمانان شیعه آذری قرار گرفت و آن را اداره می کردند.این مسجد در بین سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۹ شمسی از طرف بنیاد مستضعفان و جانبازان و به دست معماران ایرانی بازسازی و مرمت شد و در این مسجد به علاقه مندان اهل ارمنستان که به یادگیری زبان فارسی علاقه دارند، زبان فارسی تدریس می شود.همچنین در ارمنستان برروی تمبر و پاکت پستی نیز تصویر مسجد کبود ایروان منتشر شده است.بعد از آن خدمات دینی اسلامی در آن از مجدد آغاز شد و درحال حاضر تنها مسجد فعال شهر ایروان می باشد. با این وجود مسئولین ایروان علاقه ای به از سر گرفتن و یا ادامه این بازسازی ها به عنوان مسجد ندارند و می خواهند این محل با موضوعات فرهنگی و همینطور به عنوان مرکز فرهنگی ادامه‌ی فعالیت دهد. مسلمانان ایروان اعتقاد دارند، ساخت مرکز فرهنگی می‌تواند در جای دیگری صورت گیرد. بازسازی‌های این مسجد در سال ۱۹۹۹ پایان پذیرفتند. در طول روز‌های کاری هفته‌، نمایشگاهی از عکس های قدیمی ایروان در این محل برپا می شود. این مکان مجموعه قوانین سفت و سختی برای رفت و آمد دارد که معلوم می شود کجا می‌توانید بروید و کجا باید از رفتن صرف نظر کنید.

مسجد جامع ایروان

تفلیس

تفلیس، پایتخت تاریخی و زیبای گرجستان است که در دو طرف رود کُر وسیع شده و از سه سمت با کوه هایی محاصره شده است. در حال حاضر تفلیس به دلیل فاصله کم و هزینه های پائین سفر، به یکی از مکان ها و شهرهای مورد پسند گردشگران ایرانی شده است، که به راحتی و با تهیه بلیط ارزان هواپیما تفلیس می توانید به این شهر زیبا و تاریخی سفر کنید. تفلیس شهری است که تاریخ بلندش، بناهای قرون وسطایی اش، موزه ها و کلیسا های دیدنی اش زیبایی را برای این شهر به ارمغان می آورند. با گشتن در جای جای تفلیس به مردمی بر می خورید که آوازه مهمان نوازی شان در همه جا پیچیده است. البته بیشتر ما گرجستان را به تفلیس و باتومی می شناسیم، این ها دو شهری هستند که گردشگران بسیاری را از سراسر جهان به سمت خود می کشانند.

تفلیس

 

 

مسجد جامع تفلیس

مسجد جامع تفلیس در سده ۱۷۰۰ توسط امپراتوری عثمانی بنا شد و در طول ۳۰۰ سال، سه بار کاملا ویران و  مجددا بازسازی شد. با وجود آنکه گرجستان سومین کشوری می باشد که دین مسیح را به عنوان دین رسمی خود انتخاب کرده است، اما تنوع مذهبی زیادی در این کشور مشاهده می شود. مسجد جامع تفلیس نیز یکی از بارزترین مثال های تنوع مذهبی در تفلیس تلقی می شود. مسلمانان تفلیس اعم از شیعه و سنی در مسجد جامع تفلیس جمع می‌شوند و اعمال مذهبی خود را ادا می کنند. قسمتی از مسجد به شیعیان و بخش دیگر آن به اهالی سنت تعلق دارد و این دو قسمت بوسیله دو ستون از یک‌دیگر جدا شده اند. یکی از خصوصیات مسجد جامع تفلیس که بسیار چشمگیر است و مورد توجه قرار می گیرد، دو محرابی بودن آن است. این امر خود در جذب توریست بسیار مؤثر است.بسیاری از مساجد مسلمانان به خصوص مساجد مربوط به شیعیان تفلیس در زمان اتحاد شوروی از بین رفتند. البته مسجد جامع تفلیس از مساجدی بود که از تخریب کامل حفظ شد. در یک روایت گفته می شود که پس از نابودی مساجد شیعیان، مسلمانان شیعه نزد مفتی سنی ها رفتند. از مفتی خواستند که چاره ای را در این رابطه بیاندیشد.سپس با اظهار رضایت مفتی سنی، بنا شد که قسمتی از مسجد در اختیار شیعیان قرار بگیرد.بدینوسیله مسجد با پرده به دو قسمت جدا از هم تقسیم شد. بعد از آن شیعیان بخاطر عبادت بتدریج به مسجد تفلیس روی آوردند. البته در آن قسمت که متعلق به شیعیان می باشد، محراب جدیدی ساخته شده است.

مسجد جامع تفلیس

 

 

مساجد در ادوار و تاریخ های مختلف دارای ساختار مختلفی هستند، برخی از مساجد به دلیل عوض شدن دین مردمان آن زمان از کلیسا و یا از آتشکده به مسجد تبدیل شده اند و بعضی نیز مانند مسجد جامع تفلیس با توجه به همبستگی مسلمانان شیعه و سنی از دو محراب تشکیل می شوند. برای بازدید از این بنا های تاریخی و لمس تاریخ تفلیس و ایروان به سایت جیبوجت رفته و با تهیه بلیط هواپیما با توجه به نیاز، سلیقه و مقصد مورد نظرتان، از دیدن این بناهای تاریخی لذت ببرید.  


بهترین جستجوی پروازها مسجد ,ایروان ,تفلیس ,جامع ,ارمنستان ,مساجد ,مسجد جامع ,جامع تفلیس ,می شود ,شده است ,این مسجد ,شکوه مساجد تاریخیمنبع

تحولی عظیم در ساختار هواپیما به فاصله یک قرن

گلیم؛ یادگاری از مشهد و اهواز

سفر در بطن جزیره های کیش و قشم

پارک های تفریحی از پکن تا پوکت

غذاهای مشترک ترکیه و آذربایجان با ایران

بودا های مقدس در تایلند

برج هایی در دل آسمان

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

امیر دانلود فیلم تیر کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. قیمت طراحی نما آموزش وردپرس ارزان کده تو بهترین خرید رو از ما داشته باش املاک گیلان خرید و فروش زمین باغ هکتاری خانه ویلا آپارتمان در گیلان اخبار سایت بلگ بیست آرش فیلم